MALAJZIA ÉS SZINGAPÚR 

TERVEZETT INDULÁSI IDŐPONTOK: 

2021.01.25 *

 *a kiérkezés dátuma

Időtartam

14 nap / 13 éjszaka + 1-1 nap utazás oda és visszafelé. 

Elhelyezés

4*-os medencés hotelekben 


Ellátás

Reggeli a hotelekben

Malajzia - Szingapúr körút

Programunk a leghatékonyabb időkihasználás mellett ad átfogó képet Malajziáról, benne a gyarmati időkről. Kulturális unikum, mivel Malajziában egyszerre láthatók muszlim mecsetek, a hindu és a buddhista templomok. Ennyire komplexen sehol a világban nem jelenik meg a 3 világvallás. Természeti unikum, mivel mind a szárazföldi dzsungel világát, mind a szigetek természeti értékeit belefoglaltuk. Gasztrológiai unikum, a kínai, maláj, indiai konyha eredetiben és ezek keveredése. Végigesszük Malajziát, Baba-Nyonya konyha, Nasi Kandar, Tandoori tálak, teh tarik, White Coffee... és még sok más helyi különlegesség.

Programleírás

0. nap Elindulás Budapestről

1. nap/éj Érkezés egyénileg Kuala Lumpurba

Érkezés a KLIA reptérre. Privát busszal utazás Melakába. Szállás elfoglalása, pihenés és esti városnézés.

2. nap/éj Melaka városnézés

Egész napos városnézés keretében átfogó képet kapunk a holland, brit, portugál és japán megszállás idejéről a maláj történelem alapjaival. Melaka volt a maláj birodalom központja, innen indult az ország terjeszkedése. Esti program keretében megnézzük a kivilágításokat és az esti forgatagot.

3. nap/éj Kuala Lumpur városnézés

Reggel elutazás Kuala Lumpurba. Szállás elfoglalása. Kora délután a belváros megtekintése. Petronas tornyok, plázanegyed, tv torony, Petaling Street kínai negyed. Este a kivilágítások megtekintése.

4. nap/éj Thaipusam fesztivál / Fakultatív program

Ez a nap fakultatív programokkal tölthető meg, klasszikusan a Thaipusam idején a fesztivál megtekintése a híres Batu Caves barlangnál.

5. nap/éj Kuala Lumpur - Cameron Highlands

Délelőtt szabadprogram. Délután elindulunk Cameron Highlands-re, a teaföldek és orang aslik vidékére.

6. nap/éj Cameron Highlands - természeti szépségek

Cameron Highlands egész napos program. Raflézia* les a dzsungel közepén. A világ legnagyobb virágát tekintjük meg terepjárózás és gyalogos túra kombinációjával. Közben orang asli őslakos falu megtekintése. Délután a BOH teaültetvényt nézzük meg. Pazar élmény a végeláthatatlan teacserjéket nézni a távoli dombokon is. Itt lehet uzsonnázni az egyedülállóan a levegőbe kinyúló kávézóban. Idő függvényében további eper, kaktusz, tea stb. farmok megtekintése.

*raflézia virág bizonyos napokon nyílik, egy-egy virág csak pár napig virágzik. A túrát megelőző napon tudjuk biztosra, hogy épp van-e látogatható virág. Amennyiben nincs, helyette Moha-erdő túra a program.

7. nap/éj Malajzia rejtett kincsei

Korán reggel privát busszal irány Penang. Útközben több megálló is van beiktatva pazar meglepetés programokkal. Este megérkezünk Georgetownba, Szállás elfoglalása és esti séta Georgetown történelmi negyedében vacsorával.

8. nap/éj Penang építészeti remekei

Penang fővárosa, Georgetown látnivalóinak megtekintése. "Penang zseniális" a szlogenünk. Évekig éltünk a városban. Fantasztikus multikulti élménycunami. A maláj - muszlim, a kínai buddhista, az indiai - hindu és a gyarmatosító keresztény egy tenyérnyi helyen. A városnézés során átfogó képet kapsz a kultúrák vallási és hétköznapi (kereskedelmi) történelméből. Kihagyhatatlan a gasztronómiai sokszínűség. Eszünk, iszunk, kóstolunk finomságokat. A programot reggeli után kezdjük. Végig séta. Nem árt egy kis edzettség, mert a kb. 8 órás programon meleg lesz. Jól esik az esti medencézés.

9. nap/éj Penang természeti szépségek

Reggeli után privát buszba ülünk és elhagyjuk Gerogetownt. A mai program neve "sziget kör", aminek keretében megnézzük a lehető legtöbb fajta látnivalót Penangon. Épített és természeti szépségeket érintünk. A várost elhagyva megnézzük a fekvő Buddhát, az úszó mecsetet, trópusi fűszerkertet, a halász hajó flottát, tróusi gyümölcs kertet. Végig megyünk a Penang hátsó oldalán. Hegyre fel, hegyről le, teljesen átfogó képet adva a szigetről. Végül megnézzük a Kek Lok Si buddhista kolostor, mely számos érdekességet tartogat.. Majd irány vissza Georgetown.

10. nap/éj Langkawi - tengerpart

A reggeli után hajóval 3 órás hajóutat teszünk a part mentén észak felé. Érkezés Langkawira. Szállás elfoglalása. Tengerparti pihenés. Az általunk javasolt szállodában hatalmas medence park van, közvetlenül a szobák előtt.

11. nap/éj Langkawi - tengerpart

Tengerparti pihenés. Fakultatív program.

Fakultatív program: A Langkawi Sky Bridge a hegytetőn felépített, világhíres 1 pilonos híd. A hegy tetejére 2 fázisú libegősorral lehet feljutni. Hatalmas élmény a panoráma a környező szigetekre. Tiszta időben el lehet látni egészen a thaiföldi szigetekig. Azt, hogy melyik nap legyen, a csapat helyben döntheti el. Valamint az időjárási viszonyokat is figyelembe vesszük.

12. nap/éj Langkawi - tengerpart

Tengerparti pihenés. Szabadprogram.

13. nap/éj Szingapúr - városnézés

Repülővel reggeli után az első géppel elrepülünk Szingapúrba. Szingapúr városnézés, este a kivilágítások megtekintése.

14. nap Elutazás

Délelőtt Szingapúr városnézés. Délután elutazás/hosszabbítás egyénileg.

14+1. nap Hazaérkezés Budapestre

Szolgáltatások és árak

Részvételi díj 8 fős csoport esetében

1 500.-USD/fő

Részvételi díj 8 fős csoport esetében

1 650.-USD/fő

Részvételi díj 8 fős csoport esetében

1 850.-USD/fő

Az ár tartalmazza

Szállás 13 éjszakára

Reggeli a hotelben

Programok a leírás szerint

Belépőjegyek

Légkondicionált jármű sofőrrel

Magyar idegenvezetést a programokon és 24 órás magyar csoportkísérőt

Helyi idegenvezető

Belső repülőtranszfer: Langkawi-Szingapúr (1 irányba, 20 kg/fő beadható poggyásszal és 7kg/fő kézipoggyásszal)

Az ár nem tartalmazza

✚ Érkező és elutazó repülőjegyek

Az utazáshoz a következő repüléseket javasoljuk:

  • Budapest - Kuala Lumpur / Szingapúr - Budapest multicity repülőjegy

✚ Vízum

✚ További étkezések és az italfogyasztás

✚ Körút végén repülőtéri transzfer

✚ Biztosítás

✚ Fakultatív program

Egyéb költségek

✚ Egyágyas felár

✚ Pótágy

✚ Mindenkori bankköltség

✚ Többlet csomag felár repülőn

✚ Vám és vámügyintézés

FOTÓGALÉRIA

ONLINE JELENTKEZÉS

Kérjük, add meg adataid és a lehető leghamarabb felvesszük veled a kapcsolatot.