LAOSZ-VIETNÁM-KAMBODZSA

TERVEZETT INDULÁSI IDŐPONTOK: 2020.12.14.*

* a dátumok a kiérkezés napját jelölik 

Időtartam:

14 nap / 13 éjszaka + 1-1 nap utazás oda és visszafelé. 

MÁSODIK SZOLGÁLTATÁS

3* - 4*-os hotelekben 

HARMADIK SZOLGÁLTATÁS

Reggeli a programleírás szerint

Laosz - Vietnám - Kambodzsa körút

Ezzel az úttal érintjük mindhárom országot, ami a francia Indokínát alkotta. Az út során keveredik a természeti szépség, a közelmúlt történelme és a kortalan régmúlt látnivalói. Délkelet-Ázsia híres gasztronómiáját is végigkóstoljuk. Minőségi szállások, privát transzferek és a kis csoportos létszám teszi tökéletessé a programot. Az utazás több időjárási zónát is érint. Északon kellemes tavasz, míg délen tomboló nyár. Az utazás megtoldható bangkoki érkezéssel és ott 1-2 napos városnézéssel, valamint a program végén több kellemes tengerpart is könnyen elérhető.

Programleírás

0. nap/éj Elindulás Budapestről

1. nap / éj Érkezés egyénileg Vientiánba (Laosz fővárosa)

Találkozás a repülőtér parkolóban. Városi busszal transzfer a hotelbe, szobák elfoglalása. Este éjszakai piac.

2. nap / éj Vientián városnézés

A program során Vientián főbb látnivalóit vesszük sorra. Sétálunk a Mekong partján, meglátogatjuk a híres templomokat, többek között a Smaragd Buddha szentélyét, továbbá Nemzeti Múzeum, Arany Pagoda és a Függetlenségi emlékmű.

Étkezés: reggeli

3. nap / éj Vang Vieng

Privát transzfer Vang Viengbe. Szállás elfoglalása, délután szabadprogram. Számos terep program elérhető. Buggyval (csővázas terep gépkocsi) bejárható a környék. Akár folyóátkelés, offroadozás is lehetséges. Terepmotort azoknak javasoljuk, akik rendelkeznek komolyabb motoros tapasztalattal. Lehet léghajóval emelkedni a hegyek fölé, pazar képeket készítve a városról a hegyekről és a folyóról.

Étkezés: reggeli

4. nap / éj Vang Vieng természeti szépségei

Egész napos kalandprogram. Barlangozással, ahova gumin fekve húzzuk be magunkat. Kajakozás a Song folyón, közben kikötünk pár kellemes folyóparti étteremnél, ahol lehet ételt-italokat fogyasztani. Fakultatív program: zipline (drótkötélpálya), ami 5 hosszabb szakaszon hoz le a hegy magasságából. Fantasztikus kilátás és élmény.

Étkezés: reggeli, menü ebéd a programban

5. nap / éj Luang Prabang városnézés

Privát transzfer Luang Prabangba. Délután Luang Prabangban városnézés, melynek során meglátogatjuk a város legszebb templomait, az egykori Királyi Palotát (ma Nemzeti Múzeum), kávézás a bambuszhídnál. Este a hatalmas éjszakai piac megtekintése.

Étkezés: reggeli

6. nap / éj Luang Prabang - Mekong hajózás

Hajóra szállunk és felhajózunk a Mekong folyón a Pak Ou barlangokig. A barlangrendszerben közel ötezer kisebb-nagyobb Buddha szobor található. Útközben több kézműves falut is meglátogatunk, ahol megismerjük a kézi papírkészítés, a selyemszövés és a rizspálinka készítés fortélyait. Délután szabadprogram.

Étkezés: reggeli + menü ebéd a programban

7. nap / éj Luang Prabang - természeti szépségek

Délelőtt elutazunk a szépséges Kuang Si vízeséshez, ahol időjárás függvényében fürdeni is lehet. Meglátogatunk egy elefánt parkot, ahol eredeti környezetükben lehet megnézni a csodálatos állatokat. Délután transzfer a repülőtérre és utazás Vietnám fővárosába, Hanoiba.

Étkezés: reggeli + menü ebéd a programban

8. nap / éj Hanoi városnézés 1.

Reggeli után megtekintjük Hanoi látnivalóit: Hoan Kiem tó, Jáde-hegy templom, Teknős pagoda, Irodalom Temploma, Hoa Lo Börtönmúzeum, Vietnami Háborús Történeti Múzeum, Vietnami Nők Múzeuma és a vasút utca.

Étkezés: reggeli

9. nap / éj Halong-öböl

Reggeli után indulás a világörökség részének nyilvánított Ha Long-öbölbe. Az út kb 4 óra. Dél körül érkezés, hajóra szállunk, majd a fedélzeten ebéd. Délután hajózás az öbölben, mely kis szigetekről, különleges formájú mészkősziklákról, barlangjairól híres. Kirándulási lehetőség egy csodálatos szépségű barlangba. Este a hajó lehorgonyoz a karsztok közelében, ahol időjárás függvényében naplemente nézés. Vacsora és szállás a fedélzeten.

Étkezés: reggeli + ebéd + vacsora

10. nap / éj Halong-öböl

Reggeli előtt opcionális Tai Chi. Reggeli a hajón, délelőtt kajakozási lehetőség (időjárás függően). Miközben visszafelé hajózunk a kikötőbe, elhaladunk kisebb szigetek és halászfalvak mellett. Ebéd a hajón, majd transzfer Hanoiba. Este fakultatív program: vízi bábszínház előadás

Étkezés: reggeli + ebéd

11. nap / éj Hanoi városnézés 2. - Siem Reap

Reggeli után kijelentkezünk a hotelből, és a repülőtéri transzfer előtt még meglátogatjuk a Ho Chi Minh Múzeumot, a híres Egyoszlopos Pagodát, a Quan Thanh templomot és a Tran Quoc Pagodát. Utazás Siem Reapbe, Kambodzsába.

Étkezés: reggeli

12. nap / éj Angkor egész napos kirándulás, este Apsara táncműsoros vacsora

Angkor ősi templomainak megtekintése. Az Angkor Régészeti Park leghíresebb látnivalóit nézzük meg (15 látnivaló). A nap végére átfogó képet kapunk a 9-13. század közötti angkori kultúráról. A program tematikus, építkező jellegű, a sorrend összeállításakor figyelembe vettük a fotózáshoz legjobb fényviszonyokat. Este svédasztalos vacsora program, ahol a méltán híres Apsara táncot tekintjük meg.

Étkezés: reggeli + ebéd (több fogásos menü) + vacsora (Apsara műsoros svédasztal)

13. nap / éj Vidéki Kambodzsa és természeti szépségek + Tonle Sap tó

Az egész napos kirándulás során az Angkor környéki természeti szépségeket látogatjuk meg. Kulen-hegy vízesésekkel és különleges látnivalókkal. Délután egy hajós program során bepillantást nyerünk egy különleges életmód mindennapjaiba, hogyan élnek a vízen az emberek.

Étkezés: reggeli + ebéd

14. nap Elutazás egyénileg

Körút program utolsó napja. A körút a szállodai kicsekkolással ér véget.

Étkezés: reggeli

14+1. nap Hazaérkezés Budapestre

Szolgáltatások és árak

Részvételi díj 8 fős csoport esetében

1 100.-USD/fő

Az ár tartalmazza

Befelé repülőtéri transzfer (Vientiane)

Szállás 13 éjszakára

Étkezés a programleírás szerint

Programok a leírás szerint

Belépőjegyek

Apsara táncműsoros svédasztalos vacsora (italfogyasztás nélkül)

Légkondicionált jármű sofőrrel

Magyar idegenvezetés

Programokon hűtött ivóvíz (Siem Reapben)

Az ár nem tartalmazza

✚ Repülőjegyek

✚ Vízum

✚ További étkezések és az italfogyasztás

✚ Körút végén repülőtéri transzfer

✚ Biztosítás

✚ Borravaló

Egyéb költségek

✚ Egyágyas felár

✚ Pótágy

✚ Csúcsszezon szálloda felár

✚ Mindenkori bankköltség

FOTÓGALÉRIA

ONLINE JELENTKEZÉS

Kérjük, add meg adataid és a lehető leghamarabb felvesszük veled a kapcsolatot.