KLASSZIKUS PERU

TERVEZETT INDULÁSI IDŐPONTOK: 

2020. 10. 17-30., 2020. 10. 31 - 11.13.

Minimális létszám: 6fő 

Időtartam

13 nap / 12 éjszaka + 1-1 nap utazás oda és visszafelé.

Elhelyezés

középkategóriás, 3*-os (vagy annak megfelelő) szállodákban, kétágyas szobákban

HARMADIK SZOLGÁLTATÁS

reggeli

KLASSZIKUS PERU KÖRÚT

Azoknak ajánljuk, akik eddig még nem jártak Peruban, és a legfontosabb látnivalókat szeretnék megtekinteni 2 hét alattt. UNESCO Világörökség helyszínek:

 • Lima belvárosa
 • Huacachina oázis 
 • Nasca
 • Arequipa
 • Titicaca-tó
 • Machu Pichu
 • Cuzco


Programajánló

0. nap indulás Budapestről

1. nap: Érkezés Peruba

Várjuk a menetrend szerinti járattal érkező utasokat a reptéren, transzfer az óceánparti Miraflores városrészben található szállodához.

2. nap: Lima óvárosa

Délelőtt Lima történelmi belvárosa (UNESCO World Heritage Site 1988 óta), Szent Ferenc kolostor, katakombák, Plaza de Armas, Casa de Literatura, Plaza San Martín, a koloniális építészet limai emlékei. Délután utazás busszal a Panamericana országúton Paracasba, érkezés az esti órákban.

3. nap: Paracas, Huacachina oázis

Délelőtt hajókirándulás: a Ballestasszigetek (UNESCO World Heritage Site) különleges ökoszisztémájának

megtekintése (őshonos fókák, pingvinek, tengeri madarak), utána látogatás egy történelmi pisco főzdébe (a pisco az Perunak, ami nekünk a pálinka). Délután a festői Huacachina oázis: kocsikázás homokfutóval a dűnék között, közben ki lehet próbálni a snowboard sivatagi változatát is. Érkezés Nazcaba az esti órákban.

4. nap: Nazca

Délelőtt sétarepülés a Nazca-vonalak (UNESCO World Heritage Site, 1994) felett (opcionális), utána utazás tovább a Panamericana országúton, majd arról az Andok irányába, Arequipába (kb. 10 óra). Érkezés a késő esti órákban.

5. nap: Arequipa

Délelőtt ismerkedés a történelmi belvárossal (UNESCO World Heritage Site, 2000): az 1579 óta működő Santa Catalina kolostor, Peru egyik legszebb főtere és katedrálisa, fehér vulkanikus kőből épült óvárosi utcácskák, majd egy kilátó felkeresése, ahonnan páratlan kilátás nyílik a várost ölelő - közel 6 ezer méteres - vulkánokra. Délutáni szabad program, mialatt meglátogatható a piac, vagy Juanita, a jégbe fagyott inka lány.

6. nap: Chivay

Utazás tovább az Andokban Chivayba (kb. 4 óra), megállóval az útvonal legmagasabb pontján, a közel 5000 méter magasan található vulkánok kilátójánál. A szállás elfoglalása után a délutáni órákban pihenés a helyi termálfürdőben. Este a vacsora mellett folklór műsor a tájegység jellegzetes néptáncainak bemutatásával (opcionális).

7. nap: Colca kanyon

Utazás a Kondor Kereszthez, ahonnan megfigyelhető az inkák szent madarának vitorlázása a reggeli légáramlatban. Utána utazás Punoba (kb. 6 óra ) - megállókkal a 3470 méter mély kanyonnál kialakított kilátóknál, a Laguna Lagunillas magashegyi tónál, és az Altiplano útjai mentén látható vikunya és láma csordáknál.Érkezés Punóba az esti órákban.

8. nap: Titicaca tó

Egész napos hajókirándulás a Titicaca tavon (előjegyzésben UNESCO World Heritage listára, 2005), megálló a totora nádból készült Uros úszó szigeteknél és Taquile szigetén, ahol a tó lenyűgöző látványa mellett a máig elszigetelten élő őslakosok különleges életmódja is megfigyelhető. Visszaérkezés Punoba a kora esti órákban.

9. nap: Sillustani, Raqchi

Utazás tovább Punoból az Andok fennsíkjain (kb. 8 óra), útközben Sillustani preinka temetkezési hely egyedülálló kör alakú tornyainak felkeresése, valamint a Raqchiban található Viracocha szentély archeológiai központjának meglátogatása. Érkezés Ollantaytamboba, a legjobban megőrzött inka kisvárosba, az esti órákban

10. nap: Ollantaytambo, Inka Szent Völgy

Kora reggel séta az inka gabona tárolókhoz (opcioinális), majd az inka erőd és hegy tetején található Naptemplomfelkeresése. Utazás busszal a Szent Völgyben: megálló a Moray-i mezőgazdasági körteraszoknál, ami az inkák mezőgazdasági laboratóriumaként szolgálhatott, és a marasi sólepárlóknál, ami az inka idők óta közösségi tulajdonban üzemel. Este opcionálisan "pachamanca", az andok gasztronómiai különlegessége: földbe ásott "kemencében", izzó kövön sült jellegzetes helyi étel.

11. nap: Machu Picchu

Ollantaytamboból vonattal - a világ 10 legszebb vasúti útja közé sorolt utazás - Aguas Calientes kisvárosba, ahonnan turistabusz visz fel Machu Picchu romvároshoz (1983 óta UNESCO World Heritage Site). Több órás séta a romok között és a közeli, azonos nevű hegy kilátó pontjához. Visszautazás vonattal Ollantaytamboba.

12. nap: Cuzco

Reggel utazás Cuzcoba (UNESCO World Heritage Site, 1983), ahol egész napos városnézés keretében ismerkedés az Inka Birodalom lenyűgöző emlékeivel, a koloniális főtér építészeti épületegyütteseivel, a mindig nyüzsgő San Pedro piaccal, a San Blas negyed hangulatos terével és utcácskáival, és az inka kőművesek időnek és földrengéseknek ellenálló remekműveivel.

13. nap: Cuzco, Lima, hazautazás

Reggel szabadidő Cuscoban. Opcionális kirándulás a város felett található kilátóhoz, kézműves piac felkeresése, különleges textilmúzeum meglátogatása. Délben transzfer a repülőtérre és visszautazás Limába. Az utolsó napon a reptéri transzfer indulásáig szabadidő Limában. A gép indulásának függvényében lehetőség Barranco felkeresésére, vagy a Larco múzeum kincseinek megtekintésére. Transzfer a repülőtérre.

13+1. nap Hazaérkezés

A menetrend függvényében 

Szolgáltatások és árak

Részvételi díj

1 520.-USD/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • Perui körutazás program
 • 12 éjszakai szállást, középkategóriás, 3*-os (vagy annak megfelelő) szállodákban, kétágyas szobákban
 • Reggelis ellátás
 • Privát transzfert az program során
 • belföldi repülő- (CUZ-LIM), hajó-, és vonatjegyet,
 • kötelező borravalót (napi 4 USD)
 • magyarul nyelvű utaskíséretet, és idegenvezetést, érkezéstől távozásig

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • nemzetközi repülőjegy
 • Belépőjegyek és kötelező borravaló (helyszínen, készpénzben)
 • Útlemondási biztosítás
 • BBP biztosítás
 • Személyes költések
 • Programon felüli ellátások
 • NASCA repülés (90$/fő+10$ illeték) 100$/fő
 • Belépődíjak és a kötelező borravaló összesen HELYSZÍNEN, ÉRKEZÉSKOR FIZETENDŐ! 280$/fő

Online jelentkezés

Kérjük, add meg adataid és a lehető leghamarabb felvesszük veled a kapcsolatot.